Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Praktijkinformatie | Optometristen spreekuur

Optometristen spreekuur

Een optometrist onderzoekt en beoordeelt alle oogklachten.

Zonder tussenkomst van een oogarts kan de optometrist zelfstandig een optometrisch onderzoek uitvoeren op de gezondheid en functioneren van het oog. Patienten die hiervoor in aanmerking komen, kunnen hiervoor verwezen worden naar het spreekuur van de optometrist bij ons in Het Medisch Huis. Het spreekuur wordt gehouden op dinsdagavond en de optometristen zijn Peter Beks en Arno Verhoogh. 

Dit optometrisch onderzoek begint met een anamnese waarin vragen worden gesteld over de oogheelkundige voorgeschiedenis van de patient/client en eigen familie, de reden van bezoek, het medicatiegebruik en aanwezige allergien. Aan de hand van deze informatie wordt de gezichtsscherpte bepaald, een oogdruk gemeten en vervolgd met een oogonderzoek aan de buiten- en binnenzijde van het oog, waarvoor meestal pupilverwijdende oogdruppels worden gebruikt. Door de oogdruppels zal de gezichtsscherpte gedurende een aantal uren verminderd zijn, waardoor autorijden na het onderzoek wordt afgeraden.

Naar aanleiding van de resultaten kunnen er nog aanvullende onderzoeken gedaan worden. Indien er overige onderzoeken moeten plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een gezichtsveldonderzoek, een fluorescentie angiogram, optische coherence tomografie (OCT), zal de optometrist u doorverwijzen naar de huisarts / oogarts voor nader onderzoek.

Door efficiente samenwerking tussen huisart, oogarts en optometrist worden oogaandoeningen vroegtijdig opgespoord en tijdig behandeld.