Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Overige informatie | Corona | Corona vaccinatie

Corona vaccinatie

Hoort u tot de groep die aan de beurt is om zich te laten vaccineren? Dan krijgt u hiervoor een uitnodigingsbrief, waarin staat hoe en waar u zich kunt melden voor de prik.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de vaccins is het nodig de vaccinaties zo efficiënt mogelijk te plannen. Daarom worden de de meeste vaccinaties toegediend op een priklocatie van de GGD.

Het is belangrijk dat u uw uiterste best doet de vaccinatie bij de GGD te gaan halen. Kwetsbare ouderen die absoluut NIET vervoerd kunnen worden, worden op een later moment gevaccineerd door de huisarts. De huisarts krijgt pas later de beschikking over een beperkt aantal vaccins.

Vanaf aanstaande maandag 15 februari 2021 kunnen patiënten die geboren zijn in 1956 en 1957 een oproep/uitnodiging gaan verwachten. Deze doelgroep zal het vaccin van AstraZeneca krijgen. U hoeft niet de praktijk hierover te bellen u ontvangt van zelf een oproep.

Zoals u al in de media heeft kunnen horen krijgen mensen met obesitas voorrang op het krijgen van de vaccinatie. Het gaat dan om de volgende groep:

morbide obese patiënten (BMI > 40), geboren in de periode van 1-1-1956 tot en met 31-12-2002 (tussen de 18 en 64 jaar). Behoort u tot deze groep dan willen we u vragen om contact op te nemen met de praktijk. Dan gaan we u op de lijst noteren zodat u een oproep gaat ontvangen om gevaccineerd te worden.

 

Let op: het AstraZeneca vaccin is niet geschikt voor de mensenpopulatie van 65+