Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Nieuws

Nieuws

Rijbewijskeuringen

Dinsdag 22 Januari 2019

Wanneer u patient bent bij Het Medisch Huis kunt u niet meer bij onze huisartsen terecht voor een rijbewijskeuring. Let op, dit is dus gewijzigd. Voorheen kon u bijvoorbeeld als patient van Dr. Bouma, bij Dr. Poucki op het spreekuur komen voor een rijbewijskeuring.

Als uw rijbewijs verlengd dient te worden, mag u contact opnemen met een huisarts uit een andere huisartsenpraktijk.

Onder overige informatie op deze website vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie
Dinsdag 22 Januari 2019

De voorjaarsvakanties staan alweer gepland. Onderstaand vindt u de date ervan terug.

Huisartsenpraktijk Dr. Poucki / Dr. Rutten

Dr. Poucki heeft voorjaarsvakantie van maandag 04 maart tot en met vrijdag 08 maart.

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma / Dr. Bouma van der Ploeg

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma / Dr. Bouma van der Ploeg vieren voorjaarsvakantie vanaf maandag 04 maart tot en met vrijdag 08 maart.

Er zal gedurende de vakanties gezorgd worden voor voldoende waarneming. 

 

 

NHG GEACCREDITEERDE PRAKTIJK

Maandag 21 Januari 2019

Onze praktijk heeft in december 2018 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. 

Belangrijke informatie over het gebruik van Hydrochloorthiazide

Woensdag 28 November 2018

Deze informatie is voor gebruikers van hydrochloorthiazide. Dit gebruikt u als plastablet, waarschijnlijk tegen hoge bloeddruk, maar het kan ook voor hartfalen of vochtophoping zijn. U kunt dit medicijn blijven gebruiken, maar er geldt wel een extra waarschuwing.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link:

Hydrochloorthiazide-informatie-voor-patienten

 

Zwangerschapsverlof Dr. M. Corsten en Dr. K. Goutier

Zwangerschapsverlof Dr. M. Corsten en Dr. K. Goutier
Dinsdag 22 Januari 2019

Huisarts M. Corsten, werkzaam in de praktijk van Dr. Poucki en Dr. Rutten, is sinds maandag 29 oktober 2018 met zwangerschapsverlof gegaan.  Inmiddels is ze bevallen van een gezonde zoon, Moos. Tijdens haar afwezigheid zal zij worden vervangen door Dr. R. Jansen, een vrouwelijke huisarts. 

Huisarts K. Goutier gaat vanaf 07 december 2018 genieten van haar zwangerschapsverlof, tijdens haar afwezigheid zal zij vervangen gaan worden door Dr. T. Brink en Dr. J. van Beld, beide huisartsen kent u misschien nog wel zij hebben in de praktijk van Dr. Poucki en Dr. Rutten gewerkt als HAIO. 

Helaas heeft Dr. Goutier afscheid genomen van het Medisch Huis. Zij zal gaan werken in een huisartsenpraktijk dichter bij haar woonplaats. We willen haar hartelijk danken voor haar inzet en betrokkenheid voor de patienten en onze praktijk. We wensen haar veel geluk en werkplezier in haar nieuwe baan. 

 

 

#Wij Vaccineren

Maandag 29 Oktober 2018

Vraagt u zich wel eens af, of u uw kind wil laten vaccineren? Wilt u graag weten wat uw huisarts adviseert? Dan kunt u natuurlijk een (telefonische) afspraak met uw huisarts maken om dit te bespreken. Het antwoord dat u gaat krijgen hebben wij als Veghelse, Erpse en Boekelse huisartsen samen besproken;

Wij zijn voorstander van vaccineren.

 

Marieke Rovers nieuwe praktijkondersteuner POH-GGZ

Maandag 24 September 2018

Per 03 september j.l. werkt Marieke in Het Medisch Huis als POH-GGZ. POH-GGZ staat voor praktijkondersteuner van de huisarts geestelijke gezondheidszorg.

Marieke is getrouwd en moeder van 3 kinderen, ze woont in Uden. Sinds vorig jaar is zij werkzaam als POH-GGZ en het is een vak dat haar uitermate goed bevalt. De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. Dit zijn bijvoorbeeld klachten als stress, somberheid, angsten, burn-out of verslaving.

 

Receptenbrievenbus

Maandag 24 September 2018

Sinds maandag 24 september is er een speciale receptenbrievenbus beschikbaar voor het aanvragen van herhaalmedicatie.

Herhaalservice van de medicatie

Herhaalservice van de medicatie
Woensdag 04 Juli 2018
Met uw toestemming kunnen uw huisarts en apotheker samen voor een automatische levering van uw herhaalmedicatie zorgen. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn zult u per email of telefoon een bericht van de apotheek ontvangen dat uw nieuwe medicijnen klaar liggen of worden bezorgd.
Medicijnen die u zo nu en dan gebruikt, of onregelmatig moet gebruiken van uw arts, kunnen niet op deze manier herhaald worden.
 
Voor vragen en onduidelijkheden kunt u uiteraard altijd langskomen of bellen met apotheek Veghel, apotheek 't Zuid en apotheek Heeswijk-Dinther.

Spreekuur veranderingen binnen Het Medisch Huis

Woensdag 04 Juli 2018
De spreekuren zijn met ingang van 1 juni gewijzigd. Met ingang van die datum is er in de morgen een spoedarts aanwezig. De spoedarts van dienst is speciaal belast met alle voorkomende spoedvragen. De introductie van de spoedarts is om te voorkomen dat de huisarts tijdens het reguliere spreekuur weggeroepen of telefonisch geconsulteerd wordt. De inzet is dat de artsen alle aandacht voor u als patiënt hebben tijdens het spreekuur.


Nieuwe privacyregeling

Woensdag 23 Mei 2018

Privacyreglement van De huisartsenpraktijken in Het Medisch Huis

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn, bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Per 01 april 2018: Reizigersvaccinaties alleen nog via de GGD

Woensdag 04 April 2018

Voor veel reisbestemmingen wordt een inenting geadviseerd of is dit zelfs verplicht. Voor informatie over inentingen en adviezen voor Uw reisbestemming kunt U sinds 01 april 2018 niet meer bij ons terecht.

Voor een optimale bescherming dient U minimaal vier weken voor vertrek ingeënt te zijn. Laat U dus tijdig adviseren over het land waar U naar toe reist via de GGD.

Via onderstaande link komt U op de site van de GGD:

ggd reisvaccinaties 

 

Algemeen

Zondag 14 Januari 2018

Wilt u ook een betere (online) communicatie met uw huisarts? Geef dan per email, of aan de balie, uw emailadres en (mobiele) telefoonnummer door. Dit is een goede voorbereiding voor de uitbreiding van een digitalisering in de toekomst.

- Laat Uw gegevens achter op speciale kaartjes bij de assistentenbalie 

of

- Per email het adres is: huisartsenhetmedischhuis@ezorg.nl

De volgende gegevens hebben we van u nodig:

- NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats, eventueel uw geboorte datum)

- uw email adres

- uw telefoonnummer(s) 

Urinecontroles in de praktijk

Zondag 14 Januari 2018

Een urineonderzoek in onze praktijk is vaak voldoende om een blaasontsteking aan te tonen. Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Breng dan voor 10.00 uur uw ochtendurine naar onze praktijk. Het liefst binnen twee uur na afname. De assistente zal samen met u de klachten noteren. De urine zal worden onderzocht en u krijgt diezelfde dag, telefonisch bericht over de uitslag. 

Is er bij u al eens eerder een blaasontsteking aangetoond? En herkent u de klachten? Dan is een urineonderzoek niet altijd nodig. Neem eerst contact op met de huisartsenpraktijk.

Nieuwsbrief

Donderdag 02 Februari 2017

Wilt u ook 3 a 4 keer per jaar een nieuwsbrief ontvangen van Het Medisch Huis? 

 

 

NHG geaccrediteerde praktijk

Woensdag 11 Mei 2016

Onze praktijk heeft in maart 2016 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. 

Naar archief