Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Nieuws

Nieuws

NIEUWE PATIENTEN BINNEN VEGHEL PER 01 OKTOBER OPGELET!!!

NIEUWE PATIENTEN BINNEN VEGHEL PER 01 OKTOBER OPGELET!!!
Vrijdag 06 Oktober 2023

Geachte patiënt,

Hierbij brengen wij u als huisartsengroep Veghel-Boekel-Erp op de hoogte van het feit dat alle huisartsenpraktijken in deze regio per 01 oktober 2023 gesloten zijn voor nieuwe patiënten. We begrijpen dat dit voor u een niet wenselijke situatie is.

Gelukkig kunnen wij u meedelen dat er begin 2024 een nieuwe huisartsenpraktijk zal starten in Veghel-Zuid waar huisartsen mevr. J. de Klein en mevr. M. van den Ham werkzaam zullen zijn.

In Huisartsenpraktijk Veghels Groen kunnen zij u als vaste patiënt opnemen (met uitzondering voor de inwoners van de dorpen Vorstenbosch en Boekel).

Tot het zover is bent u voorlopig nog voor reguliere huisartsgeneeskundige zorg aangewezen op uw huidige huisartsenpraktijk. Voor spoedzorg kunt u in deze periode wel terecht bij een van de huisartsenpraktijken in deze regio.

Ook dan zult u niet worden ingeschreven en blijft uw dossier nog bij uw vorige huisarts.

Vanaf het moment dat de nieuwe praktijk haar deuren opent kunt u daar ingeschreven worden. Zodra u zich inschrijft zal uw dossier worden opgevraagd en zal deze praktijk de medische zorg overnemen. U kunt zich alvast aanmelden voor voorinschrijving via de website www.hapveghelsgroen.nl.

Ook voor meer informatie over de nieuwe huisartsenpraktijk verwijzen wij u naar deze website.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Huisartsengroep Veghel-Boekel-Erp

NHG GEACCREDITEERDE PRAKTIJK

Zondag 06 Februari 2022

Onze praktijk heeft in november 2021 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. 

Callback functie telefooncentrale

Callback functie telefooncentrale
Vrijdag 19 November 2021

Call Back systeem op de telefoon:

We hopen dat we de drukte op de telefoonlijn met lange wachttijden beter aan kunnen nu er een “Call back”systeem op de telefoon is geinstalleerd.

Als u het bandje afluistert hoort u welke knop u moet indrukken om teruggebeld te worden en op welke tijd dat zal zijn.

Het betekent voor u duidelijkheid wanneer u een telefoontje krijgt en dat u niet meer hoeft te wachten aan de lijn.

De assistente weet van te voren niet welke patient ze terug gaan bellen en zien ook geen telefoonnummer, dit wordt via een centrale geregeld.

We merken dat er steeds meer mensen van deze mogelijkheid gebruik maken!

Telefonische drukte en bereikbaarheid van de praktijk

Telefonische drukte en bereikbaarheid van de praktijk
Woensdag 19 Mei 2021

In verband met de coronacrisis staan de spreekuren sneller vol en kan de wachttijd aan de telefoon langer zijn. Hiervoor vragen wij uw begrip. We doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. De assistente vraagt naar de reden waarom u belt, om de zorgvraag duidelijk te krijgen en de ernst van uw klachten in te schatten. 

Wij blijven als huisartsenpraktijk altijd bereikbaar voor de reguliere zorg.

Wij willen u vragen om de herhaalmedicatie zoveel mogelijk aan te vragen via de receptenlijn, de website, per email of via de receptenbrievenbus, deze vindt u beneden bij de ingang van het Medisch Huis. 

Indien u kiest om telefonisch uw herhaalreceptuur te bestellen verzoeken wij u vriendelijk gebruik te maken van de receptenlijn en niet de algemene praktijklijn te bellen. Dit omdat dit onze telefonische bereikbaarheid beperkt. Via de receptenlijn van de praktijk: 0413 – 377 911    

CallBack functie sinds november 2021:

Call Back systeem op de telefoon:

We hopen dat we de drukte op de telefoonlijn met lange wachttijden beter aan kunnen nu er een “Call back”systeem op de telefoon is geinstalleerd.

Als u het bandje afluistert hoort u welke knop u moet indrukken om teruggebeld te worden en op welke tijd dat is.

Het betekent voor u duidelijkheid wanneer u een telefoontje krijgt en dat u niet meer hoeft te wachten aan de lijn. De assistente weet niet welke patient hij/zij aan de

telefoon gaat krijgen met deze call-back functie.

We merken dat er steeds meer mensen van deze mogelijkheid gebruik maken!

 

Mijn gezondheid.net

Woensdag 02 December 2020

Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid!

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Steunpunt Corona-zorg

Steunpunt Corona-zorg
Vrijdag 16 Oktober 2020

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp.

De (wisselende) maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, raken ons allemaal. Voor de één hebben de maatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven, de ander raakt het minder. Klik op  onderstaande link om naar de internetsite: steunpunt coronazorgen te gaan.

steunpunt corona zorgen

De nieuwe donorwet vanaf 1 juli 2020

Vrijdag 10 Juli 2020

De donorwet (actieve donorregistratie)

Sinds 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Deze wet geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente. De overheid vraagt aan mensen om in het Donorregister in te vullen of zij wel of niet organen en weefsels aan een patiënt willen geven na hun overlijden

 

 

Bloedprikken en ophalen materialen Bernhoven voortaan alleen nog na digitale afspraak

Dinsdag 30 Juni 2020

Met ingang van 13 juli kunnen patiënten voor bloedafname bij een van de prikposten van Bernhoven alleen nog terecht na een digitale afspraak. Het ziekenhuis ziet met name in de ochtenduren en vooral in Uden en Oss een grote toeloop voor een bloedafname waardoor mensen lang op hun beurt moeten wachten. Zelf digitaal een afspraak inplannen moet dit wachten gaan verkorten, in goede banen leiden en ergernis voorkomen.

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost (HOV)

Woensdag 08 April 2020

Huisartsenposten Oost-Brabant wijzigen de telefoonnummers vanaf 06 april.

Het nummer voor de regio's 's-Hertogenbosch, Zaltbommel, Uden en Oss is vanaf 06 april 2020: 

088 - 876 5050

 

Adviezen van de huisartsen

Adviezen van de huisartsen
Woensdag 18 Maart 2020

Adviezen van de huisartsen:

- Kom NIET zonder afspraak naar het gezondheidscentrum! Neem eerst telefonisch contact op.

We ontvangen momenteel alleen mensen op afspraak. Er is geen inloopspreekuur.

- De doktersassistente vraagt aan de telefoon uw klachten uit en bepaalt de vervolgstappen.

- Wij vragen bij alle aandoeningen naar koorts, hoesten, verkoudheid en het corona-risico.

- Zorg dat u zich voorbereidt voordat u belt:

- Meet uw temperatuur, rectaal of in uw oor.
- Meet uw ademfrequentie. Dit doet u door te tellen hoe vaak u inademt, gedurende 1 minuut.
- Meet uw hartslag. Dit doet u door de polsslagen te tellen, gedurende 1 minuut.
- Indien u een bloeddrukmeter heeft: meet de bloeddruk.
- Indien u een saturatie/zuurstof meter heeft: meet het zuurstofgehalte.

Hierdoor kunnen we u sneller helpen aan de telefoon en een betere inschatting maken van uw situatie.

- Soms is het nodig om de patiënt even zelf aan de lijn te vragen, al is het maar 1 minuut bij zieke mensen. De assistente kan dan de ernst van uw situatie beter inschatten en u dus beter helpen.

- Als de doktersassistente aan de telefoon heeft besloten dat medische beoordeling noodzakelijk is, wordt u gezien op het aangepaste spreekuur. Hiervoor is een aparte ingang bij beide praktijken. U moet buiten wachten tot u binnen wordt gelaten. Tijdens dit spreekuur draagt de huisarts beschermende kleding.

- De spreekuren van de huisartsen worden aangepast, zodat ze meer tijd krijgen voor telefonische consulten en visites. We proberen zoveel mogelijk consulten telefonisch af te handelen.

Als laatste: blijf alstublieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord haar vragen netjes en kordaat.  Ook als u ongerust bent en u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u.

Rijbewijskeuringen

Vrijdag 06 Oktober 2023

Bij Het Medisch Huis kunt u niet meer bij onze huisartsen terecht voor een rijbewijskeuring.

 

Receptenbrievenbus

Maandag 24 September 2018

Sinds maandag 24 september is er een speciale receptenbrievenbus beschikbaar voor het aanvragen van herhaalmedicatie.

Herhaalservice van de medicatie

Herhaalservice van de medicatie
Woensdag 04 Juli 2018
Met uw toestemming kunnen uw huisarts en apotheker samen voor een automatische levering van uw herhaalmedicatie zorgen. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn zult u per email of telefoon een bericht van de apotheek ontvangen dat uw nieuwe medicijnen klaar liggen of worden bezorgd.
Medicijnen die u zo nu en dan gebruikt, of onregelmatig moet gebruiken van uw arts, kunnen niet op deze manier herhaald worden.
 
Voor vragen en onduidelijkheden kunt u uiteraard altijd langskomen of bellen met apotheek Veghel, apotheek 't Zuid en apotheek Heeswijk-Dinther.

Nieuwe privacyregeling

Woensdag 23 Mei 2018

Privacyreglement van De huisartsenpraktijken in Het Medisch Huis

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn, bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Naar archief