Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Home | Nieuws

Nieuws

Herhaalservice van de medicatie

Herhaalservice van de medicatie
Woensdag 04 Juli 2018
Met uw toestemming kunnen uw huisarts en apotheker samen voor een automatische levering van uw herhaalmedicatie zorgen. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn zult u per email of telefoon een bericht van de apotheek ontvangen dat uw nieuwe medicijnen klaar liggen of worden bezorgd.
Medicijnen die u zo nu en dan gebruikt, of onregelmatig moet gebruiken van uw arts, kunnen niet op deze manier herhaald worden.
 
Voor vragen en onduidelijkheden kunt u uiteraard altijd langskomen of bellen met apotheek Veghel, apotheek 't Zuid en apotheek Heeswijk-Dinther.

Spreekuur veranderingen binnen Het Medisch Huis

Woensdag 04 Juli 2018
De spreekuren zijn met ingang van 1 juni gewijzigd. Met ingang van die datum is er in de morgen een spoedarts aanwezig. De spoedarts van dienst is speciaal belast met alle voorkomende spoedvragen. De introductie van de spoedarts is om te voorkomen dat de huisarts tijdens het reguliere spreekuur weggeroepen of telefonisch geconsulteerd wordt. De inzet is dat de artsen alle aandacht voor u als patiënt hebben tijdens het spreekuur.


Nieuwe privacyregeling

Woensdag 23 Mei 2018

Privacyreglement van De huisartsenpraktijken in Het Medisch Huis

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn, bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Zomervakantie

Woensdag 04 Juli 2018

Huisartsenpraktijk Dr. Poucki en Dr. Rutten:

Dr. Poucki heeft vakantie van maandag 30 juli tot en met vrijdag 17 augustus

Dr. Rutten heeft vakantie van maandag 09 juli tot en met vrijdag 27 juli

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma en Dr. Bouma van der Ploeg:

Zij zijn afwezig van maandag 16 juli tot en met vrijdag 03 augustus

Natuurlijk zal er tijdens de vakanties van de huisartsen worden gezorgd voor een waarnemer.

 

Per 01 april 2018: Reizigersvaccinaties alleen nog via de GGD

Woensdag 04 April 2018

Voor veel reisbestemmingen wordt een inenting geadviseerd of is dit zelfs verplicht. Voor informatie over inentingen en adviezen voor Uw reisbestemming kunt U sinds 01 april 2018 niet meer bij ons terecht.

Voor een optimale bescherming dient U minimaal vier weken voor vertrek ingeënt te zijn. Laat U dus tijdig adviseren over het land waar U naar toe reist via de GGD.

Via onderstaande link komt U op de site van de GGD:

ggd reisvaccinaties 

 

SOH-spreekuur ondersteuner huisarts

Zondag 14 Januari 2018

Ilse Weber en Jose van de Ven hebben beide de opleiding voor Spreekuur ondersteuner huisarts afgerond.

Algemeen

Zondag 14 Januari 2018

Wilt u ook een betere (online) communicatie met uw huisarts? Geef dan per email, of aan de balie, uw emailadres en (mobiele) telefoonnummer door. Dit is een goede voorbereiding voor de uitbreiding van een digitalisering in de toekomst.

- Laat Uw gegevens achter op speciale kaartjes bij de assistentenbalie 

of

- Per email het adres is: huisartsenhetmedischhuis@ezorg.nl

De volgende gegevens hebben we van u nodig:

- NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats, eventueel uw geboorte datum)

- uw email adres

- uw telefoonnummer(s) 

Urinecontroles in de praktijk

Zondag 14 Januari 2018

Een urineonderzoek in onze praktijk is vaak voldoende om een blaasontsteking aan te tonen. Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Breng dan voor 10.00 uur uw ochtendurine naar onze praktijk. Het liefst binnen twee uur na afname. De assistente zal samen met u de klachten noteren. De urine zal worden onderzocht en u krijgt diezelfde dag, telefonisch bericht over de uitslag. 

Is er bij u al eens eerder een blaasontsteking aangetoond? En herkent u de klachten? Dan is een urineonderzoek niet altijd nodig. Neem eerst contact op met de huisartsenpraktijk.

Spreekuur verandering Dr. Poucki

Zondag 14 Januari 2018

Dr. Poucki zal u op donderdag van dienst zijn met zijn spreekuur. Op vrijdag zijn Dr. Goutier en Dr. Corsten de aanwezige huisartsen met een spreekuur.

RIVM Informatie over baarmoeder-, darm- en borstonderzoek

Donderdag 01 Juni 2017

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma's.  Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden.

Echo

Echo
Donderdag 02 Februari 2017

Al een gehele tijd heeft Dr. Bouma een echoapparaat tot zijn beschikking om echo onderzoek te kunnen verrichten van met name buikklachten.

Patienten die hiervoor in aanmerking komen, kunnen hiervoor verwezen worden naar het spreekuur van Dr. Bouma.

De verwijzing geschiedt tot nu toe alleen na overleg van uw eigen huisarts met Dr. Bouma. Dit met als reden dat er strikte afspraken zijn welke klachten wel, en welke klachten niet door hem onderzocht kunnen worden.

Nieuwsbrief

Donderdag 02 Februari 2017

Wilt u ook 3 a 4 keer per jaar een nieuwsbrief ontvangen van Het Medisch Huis? 

 

 

NHG geaccrediteerde praktijk

Woensdag 11 Mei 2016

Onze praktijk heeft in maart 2016 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen.