Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Nieuws

Nieuws

Rijbewijskeuringen

Dinsdag 22 Januari 2019

Wanneer u patient bent bij Het Medisch Huis kunt u niet meer bij onze huisartsen terecht voor een rijbewijskeuring. Let op, dit is dus gewijzigd. Voorheen kon u bijvoorbeeld als patient van Dr. Bouma, bij Dr. Poucki op het spreekuur komen voor een rijbewijskeuring.

Als uw rijbewijs verlengd dient te worden, mag u contact opnemen met een huisarts uit een andere huisartsenpraktijk.

Onder overige informatie op deze website vindt u meer informatie over dit onderwerp.

NHG GEACCREDITEERDE PRAKTIJK

Maandag 21 Januari 2019

Onze praktijk heeft in december 2018 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. 

Belangrijke informatie over het gebruik van Hydrochloorthiazide

Woensdag 28 November 2018

Deze informatie is voor gebruikers van hydrochloorthiazide. Dit gebruikt u als plastablet, waarschijnlijk tegen hoge bloeddruk, maar het kan ook voor hartfalen of vochtophoping zijn. U kunt dit medicijn blijven gebruiken, maar er geldt wel een extra waarschuwing.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link:

Hydrochloorthiazide-informatie-voor-patienten

 

#Wij Vaccineren

Maandag 29 Oktober 2018

Vraagt u zich wel eens af, of u uw kind wil laten vaccineren? Wilt u graag weten wat uw huisarts adviseert? Dan kunt u natuurlijk een (telefonische) afspraak met uw huisarts maken om dit te bespreken. Het antwoord dat u gaat krijgen hebben wij als Veghelse, Erpse en Boekelse huisartsen samen besproken;

Wij zijn voorstander van vaccineren.

 

Anita Rademakers- Banken, POH GGZ Jeugd

Vrijdag 03 Mei 2019

Per 1 maart is Anita gestart als POH GGZ jeugd. POH-GGZ staat voor praktijkondersteuner van de huisarts geestelijke gezondheidszorg. Anita heeft na haar athenuem B, de opleiding voor leraar basisonderwijs gevolgd. Hierin is ze ook een aantal jaren werkzaam geweest. Op latere leeftijd is zij Psychologie gaan studeren en sinds 2008 is Anita afgestudeerd Kinder- en jeugdpsycholoog.

Anita zal in haar functie van POH GGZ jeugd, in nauwe samenwerking met de huisarts kinderen met psychische of (pycho) sociale klachten proberen te helpen.

 

Receptenbrievenbus

Maandag 24 September 2018

Sinds maandag 24 september is er een speciale receptenbrievenbus beschikbaar voor het aanvragen van herhaalmedicatie.

Herhaalservice van de medicatie

Herhaalservice van de medicatie
Woensdag 04 Juli 2018
Met uw toestemming kunnen uw huisarts en apotheker samen voor een automatische levering van uw herhaalmedicatie zorgen. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn zult u per email of telefoon een bericht van de apotheek ontvangen dat uw nieuwe medicijnen klaar liggen of worden bezorgd.
Medicijnen die u zo nu en dan gebruikt, of onregelmatig moet gebruiken van uw arts, kunnen niet op deze manier herhaald worden.
 
Voor vragen en onduidelijkheden kunt u uiteraard altijd langskomen of bellen met apotheek Veghel, apotheek 't Zuid en apotheek Heeswijk-Dinther.

Spreekuur veranderingen binnen Het Medisch Huis

Woensdag 04 Juli 2018
De spreekuren zijn met ingang van 1 juni gewijzigd. Met ingang van die datum is er in de morgen een spoedarts aanwezig. De spoedarts van dienst is speciaal belast met alle voorkomende spoedvragen. De introductie van de spoedarts is om te voorkomen dat de huisarts tijdens het reguliere spreekuur weggeroepen of telefonisch geconsulteerd wordt. De inzet is dat de artsen alle aandacht voor u als patiënt hebben tijdens het spreekuur.


Nieuwe privacyregeling

Woensdag 23 Mei 2018

Privacyreglement van De huisartsenpraktijken in Het Medisch Huis

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn, bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Zomervakantie

Woensdag 04 Juli 2018

Huisartsenpraktijk Dr. Poucki en Dr. Rutten:

Dr. Poucki heeft vakantie van maandag 29 juli tot en met vrijdag 16 augustus

Dr. Rutten heeft vakantie van maandag 08 juli tot en met vrijdag 26 juli en vanm maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus vakantie

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma en Dr. Bouma van der Ploeg:

Zij zijn afwezig van maandag 15 juli tot en met vrijdag 02 augustus

Natuurlijk zal er tijdens de vakanties van de huisartsen worden gezorgd voor een waarnemer.

 

Per 01 april 2018: Reizigersvaccinaties alleen nog via de GGD

Woensdag 04 April 2018

Voor veel reisbestemmingen wordt een inenting geadviseerd of is dit zelfs verplicht. Voor informatie over inentingen en adviezen voor Uw reisbestemming kunt U sinds 01 april 2018 niet meer bij ons terecht.

Voor een optimale bescherming dient U minimaal vier weken voor vertrek ingeënt te zijn. Laat U dus tijdig adviseren over het land waar U naar toe reist via de GGD.

Via onderstaande link komt U op de site van de GGD:

ggd reisvaccinaties 

 

Algemeen

Zondag 14 Januari 2018

Wilt u ook een betere (online) communicatie met uw huisarts? Geef dan per email, of aan de balie, uw emailadres en (mobiele) telefoonnummer door. Dit is een goede voorbereiding voor de uitbreiding van een digitalisering in de toekomst.

- Laat Uw gegevens achter op speciale kaartjes bij de assistentenbalie 

of

- Per email het adres is: huisartsenhetmedischhuis@ezorg.nl

De volgende gegevens hebben we van u nodig:

- NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats, eventueel uw geboorte datum)

- uw email adres

- uw telefoonnummer(s) 

Urinecontroles in de praktijk

Zondag 14 Januari 2018

Een urineonderzoek in onze praktijk is vaak voldoende om een blaasontsteking aan te tonen. Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Breng dan voor 10.00 uur uw ochtendurine naar onze praktijk. Het liefst binnen twee uur na afname. De assistente zal samen met u de klachten noteren. De urine zal worden onderzocht en u krijgt diezelfde dag, telefonisch bericht over de uitslag. 

Is er bij u al eens eerder een blaasontsteking aangetoond? En herkent u de klachten? Dan is een urineonderzoek niet altijd nodig. Neem eerst contact op met de huisartsenpraktijk.

Nieuwsbrief

Donderdag 02 Februari 2017

Wilt u ook 3 a 4 keer per jaar een nieuwsbrief ontvangen van Het Medisch Huis? 

 

 

Naar archief