Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Nieuws

Nieuws

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie
Zaterdag 22 Februari 2020

De voorjaarsvakanties staan alweer gepland. Onderstaand vindt u de date ervan terug.

Huisartsenpraktijk Dr. Poucki / Dr. Rutten

Dr. Poucki heeft voorjaarsvakantie van maandag 27 april tot en met vrijdag 01 mei.

Dr. Rutten heeft voorjaarsvakantie van maandag 20 april tot en met vrijdag 01 mei.

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma / Dr. Bouma van der Ploeg

Huisartsenpraktijk Dr. Bouma / Dr. Bouma van der Ploeg vieren voorjaarsvakantie vanaf maandag 11 mei maart tot en met vrijdag15 mei.

Er zal gedurende de vakanties gezorgd worden voor voldoende waarneming. 

 

 

Carnavalsvakantie

Carnavalsvakantie
Zaterdag 22 Februari 2020

De carnavals vakanties staan alweer gepland. Onderstaand vindt u de date ervan terug.

Huisartsenpraktijk Dr. Poucki / Dr. Rutten

Dr. Poucki heeft vakantie van maandagmaandag 24 februari tot en met vrijdag 28 februari.

Vertrek Loes van Asseldonk

Dinsdag 12 November 2019

Vanaf 1 januari ga ik het Medisch Huis na bijna 8 jaar verlaten. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Ook heb ik het patiëntencontact altijd als zeer prettig ervaren.

Nu is het echter tijd voor een nieuwe uitdaging bij de overkoepelende huisartsenorganisatie.

Helaas kan ik niet van iedereen persoonlijk afscheid nemen. Ik wens u daarom alle goeds toe.

Hartelijke groet,

Loes van Asseldonk,

Praktijkondersteuner Somatiek

Online afspraken

Vrijdag 01 November 2019

Vanaf heden is het mogelijk om online via de website www.huisartenhetmedischhuis.nl een afspraak bij uw huisarts in te plannen. Hiervoor zijn speciale plekken gereserveerd in de agenda’s van de artsen.

Belangrijk is om bij het invullen van de gegevens de naam te vermelden die staat vernoemd in uw paspoort.

Probeer daarnaast duidelijk aan te geven voor welke klachten u de afspraak heeft gemaakt.

Even voorstellen: Maran Hermans - van Buren - Verpleegkundig specialist i.o.

Even voorstellen: Maran Hermans - van Buren - Verpleegkundig specialist i.o.
Vrijdag 01 November 2019

Mijn naam is Maran Hermans- van Buren en vanaf september kunnen jullie mij hier tegen komen in de huisartsenpraktijk Het Medisch Huis.

In september 2019 start ik met de 2-jarige opleiding verpleegkundig specialist.

In 2003 heb ik de hbo-v afgerond en ben ik aan de slag gegaan als verpleegkundige. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als verpleegkundige binnen het LUMC en het JBZ. Graag wil ik op een andere manier patiëntenzorg leveren en maak ik nu de overstap naar de huisartsenzorg.

Verpleegkundig specialist is een relatief nieuwe beroepsgroep. De verpleegkundig specialist werkt nauw samen met de huisarts aan wie ze gekoppeld is, houdt zelf spreekuur, werkt zelfstandig en kan net als uw huisarts uw klacht beoordelen, medicatie voorschrijven en u eventueel verwijzen. U kunt voor veel voorkomende alledaagse klachten bij de verpleegkundig specialist terecht.

Als jullie vragen aan mij hebben dan hoor ik het graag. 

Even voorstellen: Ton Mutsaars - Praktijkondersteuner GGZ

Even voorstellen: Ton Mutsaars - Praktijkondersteuner GGZ
Vrijdag 01 November 2019

Hallo, sinds enkele maanden ben ik toegevoegd aan het team van Praktijkondersteuners GGZ bij het Medisch Huis.

Samen met mijn collega’s Marjan en Marieke begeleid ik hier patiënten met psychische klachten en/of problemen. Zelf  heb ik lang in de regio ’s-Hertogenbosch gewerkt en woon daar ook nog steeds met veel plezier samen met mijn partner en hond! 

Veghel voelt nog wat onwennig ik zie het dan ook als een uitdaging om deze nieuwe omgeving te leren kennen. Mijn ervaringen met al de andere medewerkers binnen het Medisch Huis zijn erg positief. Ik zie veel gedreven mensen die hart hebben voor elkaar en de patiënten waarvoor ze werken. Ik heb het ervaren als een warm bad!

 Naast het werk als poh ggz ben ik een enthousiate mindfulness en ACT-trainer.

Mijn werkdagen binnen het Medisch Huis zijn woensdag en donderdag.

Wie weet gaan we elkaar zien in de toekomst!

VAARDIGHEIDSTRAININGEN GGZ

Vrijdag 01 November 2019

Via uw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ kunt u regelmatig deelnemen aan groepstrainingen. De cursussen starten bij voldoende aanmeldingen in het najaar 2019. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Cursus: Stress? Ontspannen kun je leren      

In deze training leert u basisvaardigheden om beter om te kunnen gaan met stress en stressklachten, waardoor een mogelijke toename van de klachten voorkomen kan worden. 

Cursus: Van klacht naar kracht                               

Heeft u last van lichamelijke klachten maar is de oorzaak niet te vinden? Heeft u door stress pijn of spanning in uw lijf? Heeft u altijd pijn? U leert te luisteren naar de signalen van uw lichaam. U krijgt manieren aangereikt om daar anders mee om te gaan. Het is mogelijk dat de klachten daardoor deels minder worden of naar de achtergrond verdwijnen. U komt weer meer in uw kracht te staan!

Cursus: APK voor je relatie                                  

 Lopen u en uw partner steeds tegen dezelfde problemen aan en wilt u daar samen wat aan doen? Bent u bereid om samen naar uw relatie te kijken, zonder dat er direct therapie nodig is? ‘APK voor je relatie’ is een preventieve groepscursus, gericht op het verbeteren van uw relatie wanneer het wat minder loopt. De cursus is nadrukkelijk géén relatietherapie.

Persoonlijk bericht Dr. Poucki

Donderdag 18 Juli 2019

Even een persoonlijk bericht na een aantal maanden van plotselinge afwezigheid. Tot mijn schrik werd ik halverwege april ziek en werd bij mij sarcoïdose geconstateerd. Dit is een auto-immuunaandoening waarvan de oorzaak onbekend is, maar het lichaam zelf allerlei ontstekingen maakt. Dit geeft energieverlies. Ik word op dit moment hiervoor behandeld. Ik hoop na de zomervakantie weer een aantal uur per dag te kunnen gaan werken. Dit betekent dat ik u helaas niet allemaal van zorg kan voorzien en we ook in het najaar met extra collega's/waarnemers zullen werken in de praktijk.

Dank voor al uw beterschapswensen en vertrouwen en hopelijk tot snel weer!

Hartelijke groet,

Milan Poucki

 

Rijbewijskeuringen

Dinsdag 22 Januari 2019

Wanneer u patient bent bij Het Medisch Huis kunt u niet meer bij onze huisartsen terecht voor een rijbewijskeuring. Let op, dit is dus gewijzigd. Voorheen kon u bijvoorbeeld als patient van Dr. Bouma, bij Dr. Poucki op het spreekuur komen voor een rijbewijskeuring.

Als uw rijbewijs verlengd dient te worden, mag u contact opnemen met een huisarts uit een andere huisartsenpraktijk.

Onder overige informatie op deze website vindt u meer informatie over dit onderwerp.

NHG GEACCREDITEERDE PRAKTIJK

Maandag 21 Januari 2019

Onze praktijk heeft in december 2018 opnieuw het keurmerk 'Geaccrediteerde Praktijk' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. 

#Wij Vaccineren

Maandag 29 Oktober 2018

Vraagt u zich wel eens af, of u uw kind wil laten vaccineren? Wilt u graag weten wat uw huisarts adviseert? Dan kunt u natuurlijk een (telefonische) afspraak met uw huisarts maken om dit te bespreken. Het antwoord dat u gaat krijgen hebben wij als Veghelse, Erpse en Boekelse huisartsen samen besproken;

Wij zijn voorstander van vaccineren.

 

Receptenbrievenbus

Maandag 24 September 2018

Sinds maandag 24 september is er een speciale receptenbrievenbus beschikbaar voor het aanvragen van herhaalmedicatie.

Herhaalservice van de medicatie

Herhaalservice van de medicatie
Woensdag 04 Juli 2018
Met uw toestemming kunnen uw huisarts en apotheker samen voor een automatische levering van uw herhaalmedicatie zorgen. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn zult u per email of telefoon een bericht van de apotheek ontvangen dat uw nieuwe medicijnen klaar liggen of worden bezorgd.
Medicijnen die u zo nu en dan gebruikt, of onregelmatig moet gebruiken van uw arts, kunnen niet op deze manier herhaald worden.
 
Voor vragen en onduidelijkheden kunt u uiteraard altijd langskomen of bellen met apotheek Veghel, apotheek 't Zuid en apotheek Heeswijk-Dinther.

Nieuwe privacyregeling

Woensdag 23 Mei 2018

Privacyreglement van De huisartsenpraktijken in Het Medisch Huis

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn, bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Naar archief