Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Praktijkinformatie | Beeldbellen in de zorg

Beeldbellen in de zorg

Laagdrempelig online contact met u als patiënt
Via beeldbellen kunnen zorgprofessionals op afstand veilig persoonlijk contact hebben met de patiënten. Beeldbellen is laagdrempelig, direct toegankelijk en efficiënt. Via beeldbellen heeft u contact met de zorgverlener dit kan als alternatief zijn voor een huisbezoek of contact via de telefoon. Door beeldcontact krijgt de zorgverlener een betere indruk hoe het met u gaat zonder daarvoor direct langs te hoeven komen. De beeldbelsystemen werken via een beveiligde verbinding op de smartphone, computer of tablet.

Voordelen van Beeldbellen

Beeldbellen in de zorg kent veel praktische voordelen. Je kunt gesprekken vanaf afstand voeren waardoor de zorg onafhankelijk van plaats beschikbaar kan worden gemaakt. Hierdoor kun je vaker kort contact onderhouden met clienten en kun jij je werk flexibeler indelen. Door gebruik te maken van beeldbellen behoud je het persoonlijk aspect van de behandeling, doordat het de mogelijkheid biedt om non-verbale signalen op te vangen zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus zijn wij gestart met beeldbellen. De praktijkondersteuners hebben dit als zeer fijn ervaren. Op deze manier kunt u op een veilige manier uw vertrouwde hulpverlener spreken en zien. Hierdoor kunnen wij onze zorg continueren. Uw hulpverlener neemt eerst met u telefonisch contact op daarna ontvangt u een link om de beeldverbinding op te starten.