Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt huisartsenhetmedischhuis.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Maak hier online je afspraak!
Home | Praktijkinformatie | Spreekuren psychische en sociale problematiek

Spreekuren psychische en sociale problematiek

In de loop van de jaren is de zorg die de  huisarts biedt uitgebreid. Er zijn meer behandelingen mogelijk en de ziekenhuizen en andere zorginstellingen dragen taken over aan de huisarts. Om de huisarts hierbij te ondersteunen zijn er praktijkondersteuners aangetrokken. Zij begeleiden patiënten met een chronische aandoening als diabetes (suikerziekte), astma/COPD (longaandoeningen) en hart-en vaatziekten. Ook de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg behoren tot het werkgebied van de praktijkondersteuners.

Onze praktijkondersteuners hebben een relevante beroepsopleiding, werkervaring en aanvullende opleidingen. 

Spreekuren psychische en sociale problematiek

In onze praktijk werken twee praktijkondersteuners die u kunnen begeleiden met stress/spanningen, psychische- of psychiatrische problemen. Ook kunt u met rouw, relatieproblemen of vragen over verslaving bij hen terecht. Als u een van deze klachten heeft, maak dan een afspraak met uw huisarts. Deze verwijst u dan eventueel naar de praktijkondersteuner. Er volgt dan een gesprek van 30 a 40 minuten, waarin samen met u geprobeerd wordt de zaken op een rijtje te zetten. Meestal kunt u ook voor verdere begeleiding bij de praktijkondersteuner blijven. Mocht er toch meer specialistische zorg nodig zijn, dan wordt er samen met u en uw huisarts gekeken welke hulp het beste bij u past. Er zal een verwijzing volgen naar bijvoorbeeld een psycholoog, psychiatrie, maatschappelijk werk of verslavingszorg.

De gesprekken met de praktijkondersteuner zijn voor u kosteloos en worden volledig vergoed door uw verzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico.